2020-10-05 Mäktiga mopars i Mora

I Mora finns några av världens finaste ”muskelbilar”. Bilarna tillhör bilbyggar-geniet Johan Eriksson, som har en del av sina internationella framgångar att tacka Turtle Wax Pro för. Turtle Wax produkter är Johans go-to-märke bl a när det gäller den sista utställningsputsen.

AKA-film producerar nu ett flertal kortfilmer från Johans otroliga garage. Tittaren kommer bland annat att få ta del av Johans yrkeshemligheter bakom de bländande konstverken. Kund: SEAB. Premiär i höst/vinter.

Johan Eriksson berättar om sin unika, röda Dodge Charger RT/R -68.

Johan i sin nära 700 hk starka Dodge Charger -68.

Mopar (Motors and Parts) är den amerikanska Chrysler-koncernens reservdels- och servicegren. Bland koncernens mest uppskattade bilar bland mopar-fantaster är ”muskelbilarna” från 1966-1971, t ex Dodge Charger och Dodge Super Bee. Johans garage rymmer flera av dem.